İZMİR / BAYINDIR - Bayındır Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesi

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM 2. VELİ TOPLANTISI

Ekm

SADIK SUSAMCIOĞLU ANADOLU LİSESİ ORTAK SINAV YÖNERGESİ

1-    Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesi'nde yazılı yoklamalar zümre öğretmenlerinin görüşü alınarak idarece hazırlanan ortak sınav takvimi doğrultusunda gerçekleştirilir.

2-    İlan edilen sınav tarih ve saatlerinde değişiklik yapılmaz. Yapılacak tüm çalışmalar sınav tarih ve saatine göre planlanır.

3-   Sınav soruları öğretim programlarında belirtilen genel ve özel amaçlarıyla öğrenme kazanımları esas alınarak zümre öğretmenlerince hazırlanır, zümre başkanlığı ve okul müdürlüğünün onay sürecinden sonra çoğaltılır.

4-   Öğrencilerin başarısının belirlenmesinde, eleştirel ve yaratıcı düşünme, araştırma, sorgulama, problem çözme ve benzeri becerileri ölçen araç ve yöntemlere önem verilir.

5-    Sınav esnasında merkezi sınavlarda uyulması gereken kurallar esas alınır.

6-   Sınav başlangıcından önce gözetmen öğretmen tarafından yapılan sınavla ilgili genel ve özel açıklamaların olduğu öğrenci sınav yönergesi okunur. Okunan bu yönergenin dışında sınav esnasında kesinlikle sözlü açıklama yapılmaz.

7-    Sınav uygulaması tam olarak 40 dakikalık süreyi kapsayacak şekilde olacaktır.

8-    Sınav tüm sınıflarda eşzamanlı şekilde başlar ve eşzamanlı şekilde biter.

9-    Sınavlarda kurallara aykırı davranan öğrencilerin durumları sınav tutanağına yazılır ve gerekli disiplin işlemleri uygulanır.

10-  Öğrencilerin oturma planları okul müdürlüğünce planlanır ve her öğrenci kendine ayrılan sıraya oturtulur.

11- Öğrenciler;

Sınav süresince sessiz bir şekilde hareket edecektir.

Öğretmene herhangi bir şekilde soru sormayacaktır.

Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeyecektir.

Başkalarını rahatsız edecek davranışlar sergilemeyecektir.

Sınavı süresinden önce bitirdi ise sessiz bir şekilde yerinde oturup bekleyecektir. Süre bitiminden önce sınıftan çıkmayacaktır.

12- Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan öğrenciler ile kopya çekenlerin durumları puanla değerlendirilmez. Puan hanesine; sınava katılmayan, projesini vermeyen ve performans çalışmasını yerine getirmeyenler için "G" ve kopya çekenler için "K" olarak belirtilir ve aritmetik ortalamaya dâhil edilir.

13- Sınavlara katılmayan öğrencilerden, özrünü belgelendirenlerin mazeret sınavı, ilan edilen mazeret sınav takviminde bir defaya mahsus yapılır.

Nis

2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Mazeret Sınav Takvimimiz Yayınlanmıştır.

Ekm

Okulumuzda uygulanan ortak sınav programına ilişkin sınav yönergesi ve takvimi aşağıdadır.